Къде сте, родители? Истина и много срам за фонда за лечение на деца.

decaПредполагам не е останал човек в България (а и българите извън нея), който да не е чул за изфабрикувания скандал за кражбата на парите на „нашите деца“, сътворен с любезното съдействие на г-н Москов и ГДБОП. Няма да се спирам на всичко, което вече се знае и е супер лесно намеримо в Гугъл с думите „център за лечение на деца“. Лесно и интересно е – един истински бг трилър. Ако не сте запознати прочетете, струва си.
Днес имам нужда да говоря за две други явления:

I. Аз (без преки обвинения):
Не разбирам къде са около 10 000 родители на 5 000 деца, които са получили адекватно финансиране от фонда през последните пет години, нито къде са техните лели, чичовци, баби и дядовци?

Разбирам притесненията и страха, че може пак да се наложи или имат нужда от продължаващо лечение (част от тях), или „най-после заслужаваме спокойствие“, или „вече не ми пука“, но не мога да повярвам, че всичките тези 10 000 човека, които са получили шанса да имат страхотни хлапета, мислят по този начин. По-скоро не вярват, че такава идиотщина е възможно да се случи и разчитат на Обществения Съвет да довърши нещата.
Е пичове, имам вест!
Ако аз бях част от подобен съвет, вече щях да съм ви отсвирила*,  защото това е феноменално предателство!

Защото тези хора са жертвали времето си с техните деца, вечерята на техните деца и семейства, собствената си почивка и комфорт, възможността да си почиват и да правят нещо приятно. Правили са го, за да има в тази страна адекватно лечение за всяко дете, което се нуждае от такова.
Не искам да съм гад, но сте им длъжни.

И сериозно се надявам, че поне ще разкажете на децата си защо са живи и здрави. Заради тези „идиоти“, които очаквате да ви свършат работата. Защото знам, че някъде в себе си искате, освен децата ви да са здрави, да бъдат и като онези „идиоти“- да са ценни хора.

И за да не е голословие: Кой от вас ще организира протест пред МЗ и ще се постарае да събере поне 5000 родители и деца, които да заявят на Министъра на Здравеопазването (който и да е той в онзи момент), че няма да позволите затриването на фонда, който спаси живота на децата ви?
И едно бързо обръщение към всички родители:
Наистина ли не ви засяга? Сигурни сте?

II. Втора точка (че се изнервих):
Факти:
На официалната си страница МЗ заяви, че: „Категорично няма деца, лечението на които е забавено. В случая с изнесените цифри не става дума за забавяне. Става дума за нормалната досегашна практика на фонда и обществения съвет, която новото ръководство ще промени още следващата седмица. Досега общественият съвет се е събирал не по-често от веднъж на три седмици, поради което са се натрупвали голямо количество документи, чакащи за разглеждане.“
– Аз: Имам лек проблем с това изказване, защото в деня на „акцията“ на ГДБОП (20.04.2016) всъщност трябваше да има заседание, на което около 60 деца трябва да бъдат одобрени за лечение. Заради „акцията“ това не се случи  (екипът на фонда беше заключен с белезници за 24часа, та нямаше как да разгледат случаите). На следващия ден (21. 04.2016), за финансиране бяха одобрени 16 хлапета, които (до едно) бяха спешни случаи. Тук се появява една интересна ситуация. Новоназначените служители са се объркали и само 9 от 16 деца са си получили одобрението, другите 7 са поизчакали. Големият въпрос тук, дори не е как така 7 спешни случаи чакат, а колко изобщо няма да дочакат.
Още по-голямата порнография е, че Москов днес заявява, че по принцип фонда се среща на три седмици. ОК, но след феноменалната „акция“ той не се е срещал от почти месец. Вече знаем, че 39 хлапета от предишната „партида“ чакат, ама има нова партида.

Тях брои ли ги „министърът“?

И никой не знае колко деца има в нея.
Москов, ти си скапан лъжец!

Списък на чакащитe за одобрение молби (О, извинете, това са живи деца!)

_______________________

*Което вашите хора не са, но аз бачкам с ония другите, нали. Но те никога не са ме предавали.

Advertisements
Публикувано на Без категория. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s