Наста

Помните ли този пост? Не, няма грешка. Писан е на 23 октомври 2009 година.

Споменатият  в него Гошко, отдавна не е между живите.

А днес ще ви разкажа за едно друго дете, казваше се Наста. Наста почина снощи в инфекциозна болница. Наста имаше една Т4 клетка. Наста беше болна от СПИН. От години.

Та по темата. Карбовски отново и отново сее мръсотии. Прави си евтин ПР на гърба на тези деца.

Прави „култова журналистика“ цитирайки имената им. Показвайки лицата им. Ограбвайки и жалкият им шанс за оцеляване.

Карбовски (или екипа му – все сволач) дава 20 кинта на тези деца, за да ги заснеме. За да предостави на „драгия“ зрител една „истинска“ история. Историята на тези деца. Успоредно с това призовава те да бъдат изпратени „някъде“. Затворени „някъде“. Лекувани „някъде“.

С извратено удоволствие ни представя здравословното състояние на умиращата Наста. Нямам сили да гледам тази помия отново, намерете си сами минутата.

И две думи за Наста. Излезе от затвора преди около месец-месец и нещо. Беше там за дребна кражба. Изглеждаше невероятно добре. Чувстваше се добре. Харесваше затвора.

Там я беше прегледал лекар, бяха я хранили добре и понеже не била агресивна, охраната в затвора я харесвала. Дори се появила една социална работничка, която й обещала да и помогне да влезе в училището в затвора, ако не я пуснат до тогава. Е, пуснаха я преди това. А тя ми каза: „Како, какичке! Много хубаво беше в затвора! Даже и на училище щяха да ме пратят, ама ме пуснаха, точно сега.“

Наста имаше огромна усмивка, когато не беше надрусана здраво. Точно както и „Гошко“. И точно като него живееше на същия адрес в София.
Айде сега г-н Карбовски, кажете отново, че всички пазят в тайна този проблем. И идете да дадете по още 20 лв на някой от този адрес, да видим какво нова история ще ви съчинят.

И не ги наричайте „зверчета“, Единствения звяр в тази история сте вие. А шибаната и неадекватна система, която се гордее, че „Децата не са в дома“, напомня силно една ситуация в Германия от преди 75 години.

Сега наистина нямам сили. Наистина имам нужда от почивка. За да отида утре на аутрич и отново да НЕ дам спринцовка на Сали, който вие г-н Карбовски, вкарахте насила в болница и докарахте нещата до там, че беше заключен зад решетка. А няма да му дам, защото не е пълнолетен. Защото уважавам закона, за разлика от вас…

Advertisements
Публикувано на Без категория. Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to Наста

 1. nia каза:

  Знаете от 2009 , че има болни от ХИВ и СПИН деца……“Браво“ за реакцията!!!! „…..отново да НЕ дам спринцовка на Сали, който вие г-н Карбовски, вкарахте насила в болница и докарахте нещата до там, че беше заключен зад решетка“ УЖАС…БОЛНО ДЕТЕ ЗАВЕДЕНО В БОЛНИЦА……Да,“ най- добре“ е да умират като останалите в бараки и да ги изяждат плъхове….

  • uleule каза:

   Здравейте Ния,
   да знаем. И търсим някакви начини да помогнем на тезци деца. Лично аз съм счупила телефоните на ДАЗД. Обръщали сме се към какви ли не институции. Изписали сме тонове писма. Но явно трябваше някой да им покаже лицата и да цитира точните имена, за да се случи нещо. Така ли мислите? Защото той ги уби! Все още не буквално, но де юре го направи.
   Всички възможни институции работят по случая, преди предаването на Карбовски, и без да жертват тези деца за ПР-а си.
   След изключително „професионалната“ намеса на Карбовски, децата останаха в болницата точно до сутринта и избягаха… Предполагам че за това време са били излекувани…

   • nia каза:

    „Лично аз съм счупила телефоните на ДАЗД.Обръщали сме се към какви ли не институции. Изписали сме тонове писма.“
    СЧУПИЛИ СТЕ СЕ ОТ РАБОТА……..

    ДА ЗНАЕШ,ЧЕ НЯКОЙ Е БОЛЕН ОТ СПИН И СЕ ДРУСА С ИГЛИ,КОИТО ДАВА НА ДРУГИ ДЕЦА,А РАБОТАТА ТИ Е ПРЕВЕНЦИЯ……?????? МОЛЯ ВИ СЕ ТОВА Е ПРЕСТЪПНА НЕБРЕЖНОСТ!!!

    Децата са избягали, защото са изпаднали в криза за хероин….след това са били върнати от родителите им,настанени са в защитени жилища и клиники … 1 седмица работата на „убиеца“ Карбовски…..
    ОТ 2009 вашата работа- НАСТА -МЪРТВА????!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s