София Прайд 2011

 

За четвърти път. Ще се случи.

 Защо?

Яна и Петя го казаха по толкова невероятно добър начин, че аз няма смисъл да се пробвам.

Как?

Мииии, кво да ви кажа? Трудно, неистово трудно, отчайващо… Имам усещането, че ще го бъде въпреки всичко и всички.

Въпреки големите социално корпоративно отговорни компании, които или се опитват да саботират усилията на организаторите, криейки се зад празни слова, или изобщо не отговарят на писма с молба за помощ (никой не им иска хиляди, говоря за дребни количества от продукта им).

Въпреки актуалните политически сили и институции, които не ебават да погледнат по-далеч от носа си и са склонни да позволят случването на касапница в центъра на столицата, само и само да не вземат елементарно решение. (Няма страшно, предвидени са толкова полицаи, че нацитата няма да посмеят и среден пръст да покажат 🙂 )

Въпреки хулите на определени гейове, лесбийки, националисти, попове (тия ги чакаме да стопят кво се готви), семейни, несемейни, шофьори, писатели, учени и неучени… за които е много важно всички да са еднакви, щот така са „нормални“.

Въпреки липсата на реална финансова подкрепа, щот е криза, щот си имаме приоритети, щот „сега… чакай малко… миии… нямам..(мислейки си, абе ако дам на тия педали, другите кво ще кажат…) „

А как се случи всъщност?

Благодарение на няколко спечелени проекта за минимални средства, на много безсънни нощи, на скандали, плач, прошки и отново екип. На невъобразимата сила и желание на едни хора да го направят. На подкрепата на едни други хора, на които им е писнало да живеят варварски.  Сега няма да публикувам имената им, първо ще ги попитам дали имат останали малко сили да поемат хорското любопитство в живота си, отново.

И така… не съм емоционална, не съм ентусиазирана, не съм отчаяна, уморена съм като куче. Познавам още 8 човека, които са по-уморени от мен. Това са хората, които направиха София Прайд 2011 възможен. Хората пред, които се прекланям, които моля за прошка за допуснатите грешки, хората които променят България, водейки я към Европа. Благодаря, че работим заедно!

 Има и едни около 1000 човека, които ще дойдат, независимо от притесненията, че приятелите им ще разберат, че баба им следи Иван и Андрей, че ще им показват средни пръсти и ще ги карат да се движат без да напускат колоната. В София на 18ти юни в 16ч.поне 1000 българи ще покажат, че искат да живеят в цивилизована страна. Това са тези хора, които правят реалната промяна, сега. Благодаря!

Има и още поне 100 000 човека, които се усмихват при споменаването на прайда, те са хората които някой ден ще дойдат на самото събитие. Те са тези, които ще променят България. Благодаря ви!

И преди да кажа „Лека нощ“ все пак ще помоля: Помогни: С банер на сайта си, с труда си, с дарение, с СМС или просто ела

Благодаря ви и Лека нощ!

 

 

 

 

 

 

Advertisements
Публикувано на Без категория. Запазване в отметки на връзката.

One Response to София Прайд 2011

  1. Pingback: София Прайд 2011 | Bulgarian Blog

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s